Header Ads

Πώς θα χρησιμοποιήσετε το tablet σας σαν laptop;Οι κάτοχοι tablets έχουν να λένε για τη φορητότητα που τους προσφέρουν οι συσκευές τους, την άνεση της touch οθόνης τους, την ταχύτητα στην απόκρισή τους (τουλάχιστον στα δυνατά μοντέλα), την πληθώρα εφαρμογών και το άνετο περιβάλλον εργασίας τους. Υπάρχουν όμως κι εκείνες οι περιπτώσεις, ιδίως όταν πρόκειται για δουλειά, που το laptop υπερτερεί κάθε άλλης συσκευής που διατίθεται εμπορικά στην αγορά, πάντα με γνώμονα την παραγωγικότητα και την ταχύτητα. Το καλό που έχουν ωστόσο τα tablets είναι η προσαρμοστικότητά τους στις εκάστοτε συνθήκες, βάσει τουλάχιστον των αναγκών του κατόχου τους. Έτσι λοιπόν, αν η αγορά ενός laptop δεν είναι στα άμεσα σχέδιά σας, δείτε πώς θα μετατρέψετε σε ένα τέτοιο το tablet σας!

Πληκτρολόγιο

Η πιο εύκολη προσθήκη που μπορείτε να κάνετε στο tablet σας, είναι ένα πληκτρολόγιο. Οι επιλογές σας εδώ είναι αρκετές: μπορείτε να πάρετε ένα σκέτο πληκτρολόγιο, ένα πληκτρολόγιο με βάση στήριξης ή μία ολόκληρη θήκη τύπου folio με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο –διαλέξτε αυτό που σας βολεύει περισσότερο και αντέχει η τσέπη σας, μιας και τα παραπάνω ξεκινούν από τα 20€ και καταλήγουν εύκολα στα 100€. Βέβαια το αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι πως για να λειτουργήσει, το πληκτρολόγιο χρειάζεται Bluetooth, οπότε θα δείτε τη μπαταρία του tablet να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα –ΟΚ, μπορείτε να το ενεργοποιείτε όποτε το χρειάζεστε. Με το πληκτρολόγιο πάντως θα γράφετε με άνεση κείμενα, θα ανταλλάσσετε μηνύματα με χαρακτηριστική ευκολία ενώ χάρη και στις διάφορες συντομεύσεις, θα δείτε τη δουλειά σας να γίνεται ευκολότερα εν γένει.


Ποντίκι

Ναι, η αλήθεια είναι πως ένα tablet με ποντίκι δεν είναι και το πιο συνηθισμένο θέαμα, ωστόσο στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο, γιατί να μην κάνετε το ίδιο και με ένα ποντίκι για να «κλείσει» το σετ; Φτάνει απλά να διαθέτετε Andoid tablet και ποντίκι συμβατό με Bluetooth –πιθανόν να χρειαστεί και ένας αντάπτορας που θα μετατρέψει τη USB θύρα της συσκευής σας σε micro USB. Φροντίστε να ελέγξετε πριν την αγορά σας πως η συσκευή σας υποστηρίζει όντως ποντίκια και είστε έτοιμοι. Η εμπειρία χρήσης του tablet σας θα αλλάξει άρδην και μολονότι το interface του είναι ούτως ή άλλως απλοϊκό, με τη χρήση ποντικιού, η πλοήγηση σε αυτό θα γίνει ακόμα ευκολότερη.

USB stick / Εξωτερικός σκληρός

Εφ’ όσον το tablet σας διαθέτει με τον τρόπο που περιγράψαμε πιο πάνω θύρα USB, τότε είστε σε θέση να προσαρτήσετε σε αυτό ένα USB stick ή ακόμα και ολόκληρο εξωτερικό σκληρό δίσκο. Έτσι, θα μπορείτε να αποθηκεύσετε άνετα τα δεδομένα σας κάπου ώστε να τα έχετε ανά πάσα στιγμή μαζί ή ακόμα και να τα επεξεργαστείτε σε άλλη συσκευή. Εναλλακτικά, μπορείτε να εξετάσετε εκείνα τα καινούρια τα sticks που όμως είναι συμβατά με USB, micro USB και Lightning και δεν απαιτούν τη χρήση κανενός αντάπτορα για να δουλέψουν.

Βάση

Για εσάς που θέλετε μια υπερπλήρη εμπειρία χρήσης που όμως να παραπέμπει και σε laptop, το κερασάκι στην τούρτα θα είναι μία βάση, ένα docking station. Θα χρειαστεί να βρείτε ένα μοντέλο σχεδιασμένο ειδικά για το tablet σας προκειμένου τα δυο τους να είναι πλήρως συμβατά. Ανάλογα τη βάση που θα επιλέξετε θα έχετε τη δυνατότητα να φορτίζετε το laptop σας ενόσω αυτό «ξεκουράζεται στην αγκαλιά» της, να προβάλλετε ό,τι δείχνει η οθόνη του σε άλλη, μεγαλύτερη, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέρονται και έξτρα θύρες (USB, micro USB, mini USB κ.α.) για να συνδέσετε έτσι ακόμα περισσότερα περιφερειακά στη συσκευή σας.

Λογισμικό

Εννοείται πως η «μεταμόρφωση» του tablet σας σε laptop δεν τελειώνει στο hardware αλλά περνά και στο software. Προσθέστε ένα πρόγραμμα Office (Quickoffice, Microsoft Office, OfficeSuite) καθώς επίσης και τις απαραίτητες cloud υπηρεσίες (OneDrive, Dropbox, WeTransfer κ.α.). Εγκαταστήστε εφαρμογές που αφορούν την παραγωγικότητά σας (Evernote, Trello), τυχόν παρουσιάσεις που θα πρέπει να κάνετε (Microsoft Remote), αναγνώστες .pdf και άλλων τύπων αρχείων ενώ μην αμελήσετε να «στήσετε» τους λογαριασμούς email που χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητά σας.
 
[via]
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.